Magasinet

magasinet1

När mormor och morfar köpte gården 1930 så lär Magasinet ha stått uppe i skogen och användes för fest och dans på det glada 20-talet. Morfar flyttade byggnaden till gården och gjorde en övervåning där säd lagrades över vintrarna. Idag används huset till vedbod och för magasinering av en massa bråte. Övervåningen följer dock traditionen från 1920-talet med fest och musik och utställningar. Mormors tvättstuga fanns intill dörren på gaveln och jag har minnen från min barndom på 50-talet, kanske mest doftminnen från när tvätten kokades i pannmuren, röken och ångorna, mormor som gnolande rörde om i kopparkitteln med en träspatel stor som en åra.

magasinet7

Platsen framför gaveln men också landet runt knuten får representera Magasinet i dessa sammanhang. 2007 planterades en Blomsterkornell, Cornus x ‘Eddie´s White Wonder’ t.h. om dörren.

magasinet2

Gaveln ligger i österläge och ger ett gott skydd mot den eviga västanvinden men blåsten smiter gärna runt hörnet så därför planterades 2013 sju stycken Syrener och lite annat som utjämnande faktorer plus doft och skönhet, kantänka.

Magasinet-140513(3)

magasinet3

Första spadtagen.

magasinet4

magasinet5

Bilden tagen våren -14 men det lär nog dröja några år innan Syrenerna bäddar in platsen.

magasinet-140518

Magasinet-151010(1)

Oktober 2015

magasinet6

Runt hörnet restaurerade jag 2014 ett land där olika Miscanthus och en Spansk Körvel fick rollen som avskärmare. Körveln är enda kvarlevan från örtagården som innan växthusbygget låg ungefär där. Den är också en bra vindfångare.

Våren -16 ramade jag in ytterligare en skreva (Skrevan kallad) och strödde ut frön till ettåriga växter som snabbt började växa.

Någon månad senare och glada blommor i överflöd.

Tillslut hinner man inte med att putsa bort överblommade utan bara låter det vara och blir ett med sommaren.

Yrvakna Sömntutor…

Flammande Kornvallmo…

Augusti om några dagar och Skrevan har skänkt fina upplevelser hela sommaren.

Växter som växer vid magasinet